tyrvää kaukaa

tyrvää kaukaa

Lisätty: 13 Marraskuu 2013

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: TYRVÄÄN PYHÄN OLAVIN KIRKKO - Rakennettu 1506–1516. Sisustus oli 1600- ja 1700 -luvuilta, mutta ne paloivat vuonna 1997, kun kirkkoon murtautuneet, ehtoollisviinejä varastamaan tulleet nuoret saivat koko kirkon tuleen. Tämän jälkeen kirkko rakennettiin uudelleen ja siellä on sisällä Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan maalauksia.

0 kommenttia

(kansiossa: SATAKUNTA)

Avainsanoja: tyrvää, autiokirkko

jurmo

jurmo

Lisätty: 24 Heinäkuu 2014

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: JURMO - Korppoon ulkosaaristossa oleva Jurmon saari on paikka, jossa kappeli on ollut jo keskiajalla. Mahdollisesti Jurmossa on ollut ollut saariston ensimmäinen pyhättö jopa jo 1100-luvulla. Tarinoiden mukaan Kustaa Vaasan joukot hävittivät saaren asukkaat viimeiseen mieheen 1500-luvulla ja uusi väki tuotiin Pohjanmaalta. Saarella on varmaan ollut aikojen kuluessa useita kirkkoja - ainakin kolme, ehkä paljon useampiakin - ja kuvassa on näistä uusin. Tämä on rakennettu vuonna 1846. Ensimmäinen kappeli sijaitsi saaren itäpäässä, seuraava sen korkeimmalla paikalla, mutta vuoden 1703 kirkko rakennettiin nykyiselle paikalle.

0 kommenttia

(kansiossa: Saaristomeri)

Avainsanoja: jurmo, autiokirkko

nötö

nötö

Lisätty: 4 Tammikuu 2014

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: NÖTÖ - Tämä kirkko rakennettiin 1756. Tätä edeltävä kirkko Nötössä valmistui 1664, eikä sekään ei ollut saarella ensimmäinen. 1900-luvun alussa suunniteltiin nykyisen kirkon myymistä Seurasaaren ulkoilmamuseoon. Uuden kirkon piirustuksetkin olivat jo valmiina, mutta sota keskeytti nämä suunnitelmat ja vanha kirkko korjattiin perusteellisesti. Tässä vaiheessa kellotapuli siirrettiin kiinni kirkon päätyyn. - Keskellä Saaristomerta sijaitsevalla Nötön saarella on ollut asutusta kauan. Yhtenä muistona siitä on saaren "toinen nähtävyys", sen ihmeellinen, soiva kivi, jota voi ihmetellä täällä: http://www.tottosaari.com/aanta-menneisyydesta.

0 kommenttia

(kansiossa: Saaristomeri)

Avainsanoja: nötö, autiokirkko

seili etelästä

seili etelästä

Lisätty: 24 Heinäkuu 2014

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: SEILI - Kustaa II Adolf määräsi spitaalisairaalan perustettavaksi Seilin saarelle Turun-Tukholman väylän varrelle. Spitaalipotilaiden asuinrakennukset pystytettiin saaren itäpuolella olevalle 4 hehtaarin saarelle, joka on nykyään maankohoamisen takia kiinni itse Seilin saaressa. Vuonna 1624 saarelle siirrettiin Turusta Pyhän Yrjänän hospitaalin puukirkko. Itse pääsaarella oli vanhastaan maatila ja sinne rakennettiin papille rakennukset. Mielisairaita naisia tuotiin Seiliin, kun spitaaliset alkoivat vähentyä.

0 kommenttia

(kansiossa: Saaristomeri)

Avainsanoja: seili, autiokirkko

vastanfjard etelä

vastanfjard etelä

Lisätty: 28 Elokuu 2015

Arvostele ( 3 )

Kuvaus: VÄSTANFJÄRD - Pyhälle Jaakobille pyhitetyllä kirkolla on ollut ainakin kaksi edeltäjää. Vanhin maininta on vuodelta 1623 ja se kirkko korvattiin uudella vuonna 1657. Nykyinen on siis vuodelta 1759. Etelän puoleisessa kuvassa näkyy hyvin rakennuksen kahdeksankulmainen muoto. Vrt. Nötön kirkko. (http://www.tottosaari.com/albumi/saaristomeri/1998415)

1 kommentti

(kansiossa: Saaristomeri)

Avainsanoja: västanfjärd, autiokirkko