sipoo kaukaa

sipoo kaukaa

Lisätty: 16 Toukokuu 2015

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: SIPOON PYHÄN SIGFRIDIN KIRKKO - Rakennettu 1450–1454. Kirkko on käytössä enää vain kesäisin. Talvisin on luukut ikkunoissa. Muuten kirkko on kyllä hyvin säilynyt. Runkohuone, asehuone ja sakaristo ovat tallella. Perinteisen kaunis keskiajan kirkko päätykoristeineen. Kirkon lähelle rakennettiin 1880-luvulla uusi kirkko, mutta se on minusta vähän surkean näköinen tähän kaunottareen verrattuna, joka hylättiin vuonna 1885, mutta on onneksi saatu säilytettyä hyväkuntoisena.

0 kommenttia

(kansiossa: UUSIMAA)

Avainsanoja: sipoo, autiokirkko

hattula

hattula

Lisätty: 13 Marraskuu 2013

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: HATTULAN PYHÄN RISTIN KIRKKO - Rakennettu tiilestä 1472–1490. Tiilirakenteisia kirkkoja ei tämän ja Turun tuomiokirkon lisäksi ole. Keskiajalla rakennettiin myös tiilestä Hämeen linna, joka on vain kuuden kilometrin päässä Hattulan kirkosta. Hattulan seutu oli tunnettu tiilen valmistamiseen hyvin sopivasta savesta ja siksi nämä rakennukset tehtiin maassamme silloin harvinaisesta tiilestä. Kirkon lähellä oli Herniäisten tiilentekopaikka, josta tiilet kirkolle varmaankin tuotiin. - Runkohuone ja sakaristo ovat alkuperäisessä asussaan. Asehuone ei enää. Aluksi asehuone oli kappelina, mutta muutettiin asehuoneeksi uskonpuhdistuksen jälkeen. Kuvassa asehuoneen vierellä 1810-luvulla tehty tukipilari. Rakennuksen ympärillä on harmaakivestä tehty aita, jossa on kaksi jo keskiajalla tehtyä porttirakennusta sekä kellotapuli vuodelta 1813.

0 kommenttia

(kansiossa: HÄME)

Avainsanoja: hattula, autiokirkko

isokyrö joen takaa

isokyrö joen takaa

Lisätty: 13 Marraskuu 2013

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: ISOKYRÖN PYHÄN LAURENTIUKSEN KIRKKO - Rakennettiin 1513–1533. Runko- ja asehuone sekä sakaristo ovat keskiaikaisia.

0 kommenttia

(kansiossa: POHJANMAA)

Avainsanoja: isokyrö, autiokirkko

keminmaa ja ik

keminmaa ja ik

Lisätty: 13 Marraskuu 2013

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: KEMINMAAN PYHÄN ARKKIENKELI MIKAELIN KIRKKO - Rakennettu 1520–1553. Pohjoisin alkuperäisessä muodossaan säilynyt keskiaikainen kivikirkkomme. Sakaristo ja runkohuone ovat säilyneet keskiajalta. Nykyinen asehuone on noin vuodelta 1660. Alkuperäinen asehuone lienee ollut puurakenteinen. Keminmaan, Kumlingen ja Maskun kirkoissa ei ole lainkaan sisäänkäyntiä kirkon länsipäässä. Kirkosta on säilynyt seitsemän pyhimysveistosta, jotka ovat nykyään taas kirkon sisällä nähtävillä.

0 kommenttia

(kansiossa: POHJANMAA)

Avainsanoja: keminmaa, autiokirkko

karkku

karkku

Lisätty: 13 Marraskuu 2013

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: KARKUN NEITSYT MARIAN KIRKKO - Rakennettu 1497–1505. Kirkossa on sakaristo ja runkohuone, jossa on maalattia. Ulkoinen tukirakenne on aika järeän näköinen. Kahden kulman isot tukipilarit rakennettiin vasta 1797 estämään seinien kallistumista.

0 kommenttia

(kansiossa: SATAKUNTA)

Avainsanoja: karkku, autiokirkko