
köyliö kirkkokari
Lisätty: 30 Toukokuu 2014
Kuvaus: KÖYLIÖ - Kirkkokari on saari, jonka luona Lalli otti hengen piispa Henrikiltä. Nykyään tämä pieni saari on eurooppalaisen katolisen väen pyhiinvaelluskohde. Paikalle pääsee opasteiden viitoittamaa tietä ja rannalla on vene, jolla voi soutaa saareen, jossa on pyhän Henrikin muistokivi. Täällä on ollut alueen ensimmäinen kirkko, joka oli käytössä vielä 1420-luvulla. Tämän 1400-luvun alussa rakennetun puukappelin kivisiä perustoja on löydetty paikalta. Kirkon hirsiä on sukellettu rantavedestä joitain vuosia sitten.
0 kommenttia
(kansiossa: Muita kohteita)
Avainsanoja: köyliö, kirkkokari

kökar
Lisätty: 15 Elokuu 2015
0 kommenttia
(kansiossa: AHVENANMAA)
Avainsanoja: kökar

kökar koillisesta
Lisätty: 13 Toukokuu 2016
Kuvaus: KÖKAR - Kökarin saarella lienee ollut kappelikirkko jo 1300-luvulla. Väen lisäännyttyä lähinnä menestyksellisen turskan kalastuksen takia fransiskaanit saapuivat saarelle ja perustivat konventin vuonna 1449. Kivikirkko oli toiminnassa 1500-luvun alusta 1640-luvulle asti, jolloin se hylättiin ja sen viereen pystytettiin puukirkko. Nykyinen kivikirkko saatiin valmiiksi 1784. Pohjois- ja länsiseinässä on jäljellä keskiaikaisia rakenneosia maanpinnan yläpuolella. Kirkko ei ole "keskellä kylää" vaan laajan Kökarin luoteiskulman saarella meren äärellä. Siellä oli keskiajalla satama ja paikka lienee silloin ollut vilkas. Fransiskaaniluostareita oli myös Raumalla ja Viipurissa. Dominikaaniluostareita Turussa ja Viipurissa ja vielä Birgittalaisluostari Naantalissa. - Ulla-Lena Lundberg sai kirjallisuuden Finlandia-palkinnon erinomaisella romaanillaan "Jää", joka kertoo nuoren papin elämästä toimiessaan tämän kirkon pappina.
0 kommenttia
(kansiossa: AHVENANMAA)
Avainsanoja: kökar

kökar lounaasta
Lisätty: 12 Toukokuu 2016
Kuvaus: KÖKAR - Kirkko lounaasta päin kuvattuna. Vasemmalla näkyy fransiskaaniluostarin museon katto.
0 kommenttia
(kansiossa: AHVENANMAA)
Avainsanoja: kökar

kökar sali parvelta
Lisätty: 12 Toukokuu 2016
Kuvaus: KÖKAR - Kirkkosali kuvattuna urkuparvelta. Kirkossa on paljon sinisiä sävyjä, mikä lienee venäläisten vaikutusta. Kuori on myöhemmin rakennettu kolmisivuiseksi, muut seinät ovat alkuperäisillä paikoillaan.
0 kommenttia
(kansiossa: AHVENANMAA)
Avainsanoja: kökar