Tässä kansiossa

Avainsanoja

Tekninen data

Resoluutio: 1600 x 1200

Kuva-albumi / UUSIMAA / lohja kaakko
lohja kaakko

lohja kaakko

Lisätty: 13 Marraskuu 2013

Arvostele ( 10 )

Kuvaus: LOHJAN PYHÄN LAURIN KIRKKO - Valtavan kokoinen ja korkea, maamme suurin keskiaikainen "pitäjänkirkko". Rakennettu 1470–1490. Kirkko on kaikilta osiltaan säilynyt hyvin. Kellotapulin perustus on keskiajalta, mutta yläosa on noin vuodelta 1740. Kirkko on lehtipuiden ympäröimä, joten parhaan yleiskuvan siitä saa lehdettömään vuodenaikaan. Kirkon päätykoristelu on vaatimatonta ja se on hyvin samanlainen kuin Karjaan kirkossa ja siitä voi olettaa, että kummankin kirkon mestarina on ollut sama mies. Sen sijaan kirkon sisätilan maalaukset ovat selvästi saman tekijän tai tekijäryhmän aikaansaanoista kuin Hattulan kirkossa.

1 kommentti

(kansiossa: UUSIMAA)

Kommentit

Valtavan upea on Lohja Pyhän Laurin kirkko ja kirkkomaa aivan Lohjan kaupungin keskustassa, keskiaikaisella kirkonmäellä.

Kirkko sijaitsee myös hyvin pyhällä ja vanhalla paikalla.

Kirkon hautausmaa on aina kauniisti hoidettu, sielujen puutarha, jossa on paljon kauniita kukkia kesällä ja runsaasti upeita, hyvin pidettyjä, erilaisia puita, vanhoja ja uudempia. Melkein kuin pienessä arboretumissa.

Hiekkahaudat myös kuvioidaan rautaharavalla erilaisin kauniin kuvioin. Kirkkopuutarhan hiekkakäytävät nätisti haravoitu.

Sankarihautausmaan päädyssä näkymätön enkeli levittää siipensä rauhan saaneiden ylle.
Lähettäjä Laurentiina Tuulonen / 15.9.2018

Kommentoi kuvaa

Kommentti:*
Nimi:*