Tässä kansiossa

Avainsanoja

Tekninen data

Kamera: NIKON
Kameran malli: COOLPIX L27
Resoluutio: 1600 x 1200
Polttoväli: 4.6 mm
Valotusaika: 10/400
Aukko: 3.2
ISO: 400
Valon mittaus: Pattern

Kuva-albumi / UUSIMAA / inkoo kuolemantanssi
inkoo kuolemantanssi

inkoo kuolemantanssi

Lisätty: 24 Heinäkuu 2014

Arvostele ( 1 )

Kuvaus: INKOO - Kirkon tunnetuin maalaus on pohjoisseinällä oleva "kuolemantanssi", jossa nähdään kuolema ruskeanpunaisessa hahmossa johtamassa eri ammatteihin ja yhteiskuntaluokkiin kuuluvia ihmisiä kohti lopullista päämäärää. Maalaus on 1500-luvulta. Myöhemmin seinään puhkaistu ikkuna katkaisee maalauksen. Muut seinämaalaukset ovat hieman vanhempia. Toinen kuolintanssi löytyy Tallinnan Nigulisten kirkosta, jossa on saksalaisen Bernt Notken taideteos samasta aiheesta. Kuolemantanssi-aihe on saanut alkunsa 1300-luvun kauheuksista, joita oli ainakin satavuotinen sota, monet katovuodet sekä rutto "musta surma".

3 kommenttia

(kansiossa: UUSIMAA)

Kommentit

Muistaakseni reliefin aihe juuri tuollaisena kuvattuna on ainoa laatuaan suomalaisissa kirkoissa.
Lähettäjä Leenaa-Marjatta / 24.1.2015

Ei taida kuolemantanssi-kuvaelmia löytyä muista kirkoista. Erilaisia muita "jatkuvia" kuvaelmia kyllä, kuten Rymättylän kirkossa, jossa kärsimyshistorian tarina kiertää seinältä seinälle.
Lähettäjä ilari / 24.1.2015

Erinomaisen laadukas kuva. Kiitos, tästä oli kiva katsella. Etsin kuvaa netistä, kun en itse ole vielä vanhojen kirkkojen kierroksellani päässyt Inkoseen asti kuvaamaan. Mutta mun laitteella ei näin hienoa kuvaa saisikaan. Kiitos elämyksestä! PS. Kuolemantanssi-teemalla on kiinnostava historia, joka ulottuu mustaa surmaa kauemmaksikin. Useammassa lähteessä mainittiin, että Inkoon kirkon dance macabre on ainoa Suomessa, ja vanhoissa kirkoissa ainut koko Ruotsi-Suomessa.
Lähettäjä A.H. / 27.9.2018

Kommentoi kuvaa

Kommentti:*
Nimi:*