lemu luther

lemu luther

Lisätty: 20 Elokuu 2014

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: LEMU - Holvipilarissa on Martti Lutherin ja Pyhän Hengen kuva.

0 kommenttia

(kansiossa: VARSINAIS-SUOMI)

Avainsanoja: lemu, luther

sipoo kaukaa

sipoo kaukaa

Lisätty: 16 Toukokuu 2015

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: SIPOON PYHÄN SIGFRIDIN KIRKKO - Rakennettu 1450–1454. Kirkko on käytössä enää vain kesäisin. Talvisin on luukut ikkunoissa. Muuten kirkko on kyllä hyvin säilynyt. Runkohuone, asehuone ja sakaristo ovat tallella. Perinteisen kaunis keskiajan kirkko päätykoristeineen. Kirkon lähelle rakennettiin 1880-luvulla uusi kirkko, mutta se on minusta vähän surkean näköinen tähän kaunottareen verrattuna, joka hylättiin vuonna 1885, mutta on onneksi saatu säilytettyä hyväkuntoisena.

0 kommenttia

(kansiossa: UUSIMAA)

Avainsanoja: sipoo, autiokirkko

sipoo jalkapuut muurikomerot

sipoo jalkapuut muurikomerot

Lisätty: 16 Syyskuu 2017

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: SIPOO - Asehuoneessa säilytetään kirkon jalkapuita. Seinillä on kahdenlaisia muurikomeroita. Nämä voidaan jakaa kahteen ryhmään, tavaran säilyttämiseen ja istumiseen tehdyt komerot. Näitä kuvassa isompana, istumista varten tehtyjä muurikomeroita ei ole paljon ja ne kaikki ovat Sipoon tapaan asehuoneissa, jota kautta kirkkoon sisälle tultiin.

0 kommenttia

(kansiossa: UUSIMAA)

Avainsanoja: sipoo, jalkapuut, muurikomero

hattula

hattula

Lisätty: 13 Marraskuu 2013

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: HATTULAN PYHÄN RISTIN KIRKKO - Rakennettu tiilestä 1472–1490. Tiilirakenteisia kirkkoja ei tämän ja Turun tuomiokirkon lisäksi ole. Keskiajalla rakennettiin myös tiilestä Hämeen linna, joka on vain kuuden kilometrin päässä Hattulan kirkosta. Hattulan seutu oli tunnettu tiilen valmistamiseen hyvin sopivasta savesta ja siksi nämä rakennukset tehtiin maassamme silloin harvinaisesta tiilestä. Kirkon lähellä oli Herniäisten tiilentekopaikka, josta tiilet kirkolle varmaankin tuotiin. - Runkohuone ja sakaristo ovat alkuperäisessä asussaan. Asehuone ei enää. Aluksi asehuone oli kappelina, mutta muutettiin asehuoneeksi uskonpuhdistuksen jälkeen. Kuvassa asehuoneen vierellä 1810-luvulla tehty tukipilari. Rakennuksen ympärillä on harmaakivestä tehty aita, jossa on kaksi jo keskiajalla tehtyä porttirakennusta sekä kellotapuli vuodelta 1813.

0 kommenttia

(kansiossa: HÄME)

Avainsanoja: hattula, autiokirkko

hattula hautalaatta

hattula hautalaatta

Lisätty: 25 Elokuu 2014

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: HATTULA - Hautalaatta alttarin edessä. Tämän kivipaaden alla on noin 12-vuotiaan lapsen hauta.

0 kommenttia

(kansiossa: HÄME)

Avainsanoja: hattula, hautalaatta